foto1
Rábavidék csodálatos tájai...
foto1
Kilátó az őrségi tájra...
foto1
Egy elfeledett szénaforgató...
foto1
Az igazi falusi vacsora...
foto1
Barangolás az erdőben...
Tel. +36-20/588-9540
vasfalutur@gmail.com

Falusi Turizmus

Vas Megyei Szövetsége

gyhajdinamaleHozzávalók:

50 dkg gyümölcs (körte, cseresznye, szilva, vagy tetszés szerinti idénygyümölcs), 30 dkg kristálycukor a gyümölcsökhöz. hat dl aludttej, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 2 kávéskanál só, 2 kávéskanál kristálycukor, kb. 14 evőkanál búzaliszt, 8 evőkanál hajdinaliszt. A tepsi zsírozásához és a sütemény locsolásához sertészsír, egy dl tejföl, a tetejére porcukor.


A gyümölcsöket megtisztítjuk, magházukat (magjukat) eltávolítjuk, és felkockázzuk. Egy tálban összekeverjük a kristálycukorral.

Bővebben...

tokos makos2Hozzávalók:

A rétestésztához: 1 kg búzaliszt, 15 dkg rétesliszt, 1 evőkanál só, langyos víz.
Az abrosz szórásához liszt, a rétestésztára olvasztott zsír, vagy étolaj, fél liter tejföl, másfél dl tej.
A töltelékhez: 20 dkg darált mák, 15 dkg cukor, egy kg reszelt tök, só.


A liszteket sóval és langyos vízzel alaposan kidolgozzuk. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és azon is átforgatjuk. Kétfelé vágjuk, cipókat alakítunk ki belőlük, és félretesszük pihenni.

Bővebben...

Hozzávalók: (3 tepsi, 15 rúd réteshez)

a tésztához: 60 dkg liszt, 4 dl tejföl, 2 tojás, csipetnyi só.

A rántáshoz: 5 dkg sertészsír, 8 dkg liszt. A töltelékhez: 2 kg túró, 1 kg cukor, 3 tojás, 3 vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 50 dkg gyalult tök, teáskanál só, 5 zsemle, 5 dkg zsemlemorzsa. A tepsihez és a tésztára olvasztott sertészsír.


A rántáshoz a zsírt megolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, és világos rántást készítünk belőle. Félretesszük, és kihűtjük.
A rétestészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkára borítjuk, és ott is alaposan összedolgozzuk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket.

Bővebben...

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt, 20 dkg hajdinaliszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 2 kávéskanál só, 3 kávéskanál cukor, 2 evőkanál sertészsír, 1 tojás, kb. 6 evőkanál tejföl, 4 evőkanál darált mák. A tészta és a tepsi kenéséhez olvasztott zsír, a nyújtáshoz kevés liszt.

 

A kétféle lisztet a szódabikarbónával, sóval, kristálycukorral, és két evőkanál sertészsírral összemorzsoljuk. Hozzágyúrjuk a tojást, a tejfölt, és a mákot is.

Bővebben...

vadporkolt dodolleHozzávalók: (20 főre)

5 kg vaddisznó comb, 60 dkg vöröshagyma, 50 dkg sertészsír, 5 dkg őrölt fűszerpaprika, 1 babérlevél, 30 dkg paradicsom, 30 dkg tv-paprika, 1 evőkanál kakukkfű, 1 evőkanál őrölt szerecsendió, 2 evőkanál majoránna, 1 kávéskanál őrölt kömény, só, 8 gerezd fokhagyma, 3 dl vörösbor.
A dödölléhez: 2 kg burgonya, só, 1 kg liszt, 30 dkg sertészsír, 20 dkg vöröshagyma.


A vadhúst felkockázzuk, vízzel felöntjük, és 45 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és hideg vízzel többször átöblítjük.
A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és zsírban megpároljuk.

Bővebben...

dodole2Hozzávalók:

egy kg krumpli, só, 80 dkg liszt, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg sertészsír.


A krumplit megtisztítjuk, felszeleteljük. Kb. másfél ujjnyival több vizet öntsünk rá, mint amennyi ellepi. Megsózzuk, és puhára főzzük. A főzőlében összetörjük, és a lisztet apránként adagolva fakanállal kidolgozzuk.

Bővebben...

Hozzávalók:

40 dkg sertéskaraj, 1,5 dl étolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 tv-paprika, só, őrölt fűszerpaprika, őrölt feketebors, majoránna, 30 dkg gomba, 1 evőkanál sertészsír, 50 dkg tarhonya, 2 dl csontlé, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl.


A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, bevágjuk a széleit, hogy ne ugorjon össze sütés közben, és enyhén megsózzuk. Fél dl étolajon elősütjük. Kevés sóval, fűszerpaprikával, és őrölt borssal megszórjuk, felöntjük csontlével, és fedő alatt pároljuk tovább.

Bővebben...

varg hajdinaHozzávalók:

1 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 1 csokor petrezselyem zöldje. Egy deciliternyi hajdina, 1 babérlevél, só, őrölt feketebors, majoránna, bazsalikom. 2 evőkanál zsír, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál fűszerpaprika. 10 dkg vargánya.


A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát négyfelé, a paprikát szeletekre vágjuk, a hagymákat kicsit bevágjuk. A petrezselyem zöldjét felszeleteljük. A hajdinát átmossuk és leszűrjük.

Bővebben...

pinceporiHozzávalók: (20 főre)

4 kg sertéslapocka, 50 dkg sertészsír, 50 dkg vöröshagyma, 5 kg burgonya, 5 dkg őrölt fűszerpaprika, 20 dkg tv-paprika, 20 dkg paradicsom, 1 babérlevél, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt szerecsendió, 1 kávéskanál kakukkfű, 5 gerezd fokhagyma, só, 2 dl vörösbor.


A húst nagyobb kockákra vágjuk, és átmossuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, zsírban üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az őrölt paprikát, és felengedjük egy liter vízzel.

Bővebben...

kanonok lepenyHozzávalók:

45 dkg liszt, 20 dkg sertészsír, 2 tojás, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja. A tepsi kikenéséhez sertészsír. A tésztára 6 púpos evőkanál baracklekvár, 5 evőkanál kristálycukor, 2 vaníliás cukor, 15 dkg darált dió.


A lisztet összemorzsoljuk a zsírral. A tojások sárgájával, sóval, és citromhéjjal rugalmas tésztát gyúrunk belőle, amit lisztezett gyúródeszkán is alaposan átdolgozunk.

Bővebben...

Vasi pecsenye 017Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj, 10 dkg liszt, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 3 tojás, 5 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, kávéskanál őrölt feketebors, 5 dl étolaj, só, 8 közepes nagyságú újburgonya.


A fokhagymát megtörjük, és beletesszük a tejbe, amit enyhén megsózunk. A húsokat kiklopfoljuk, megsózzuk, széleit bevagdossuk, és beáztatjuk a tejbe. Ebben legalább fél órát állni hagyjuk. 
Közben az újburgonyát sós vízben, héjában megfőzzük.

Bővebben...

  • Karát-lak
    9813 Gersekarát ...
  • Csurgóparti..
    9842 Alsóújlak,
  • Nika vendég..
    9941 Őriszentpéter,
  • Harangláb V..
    9937 Pankasz Fő
  • Tücsöktany..
    9982 Kétvölgy ...
  • Levendula Ve..
    9542 Nemeskocs,
  • Bozsoki Pihe..
    9727 Bozsok Rákóczi ...
  • Patakparti A..
    9727 Bozsok, Rákóczi ...

Legújabb szállások

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Szállás kereső

Bejelentkezés

Látogató számláló

0.png0.png1.png9.png2.png5.png7.png
Mai látogatók31
Tegnapi látogatók25
E heti látogatók82
Havi látogatók882
Összes19257

A Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetség weboldalán a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát.