Hozzávalók:

2,5 dl köles, 5 dl tej, 4 tojás, 3 púpos evőkanál cukor, csipetnyi só, 1 púpos evőkanál sertészsír. A tetejére: egy fürt szőlő, 1 dl szőlőlekvár, 1 dl tejföl. A tepsihez egy evőkanál sertészsír.


A kölest vízben kétszer átmossuk, leszűrjük, és egy edényben fél liter tejjel, csipetnyi sóval feltesszük főni.
Amikor elkészült, kihűtjük.


A tojásokat szétválasztjuk. a sárgákat habosra keverjük a cukorral és a zsírral. A fehérjékből kemény habot verünk.
A kölesbe először a sárga tojásmasszát keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot is.
A sütőedényt kizsírozzuk, és beleborítjuk a kölest. A tetejét megrakjuk szőlőszemekkel, megcsepegtetjük lekvárral és tejföllel.
Előmelegített sütőben kisütjük.
Hűlni hagyjuk, ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk a tetejét, és kínáljuk.
A köleskása prósza bármilyen gyümölccsel, vagy lekvárral elkészíthető.

A Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetség weboldalán a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát.