Hozzávalók:

50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg porcukor, fél dl rum, 1 vaníliás cukor, 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 1 tojás.


A gesztenyemasszához 10 dkg porcukrot, egy vaníliás cukrot, kevés rumot öntünk, és alaposan összegyúrjuk. A porcukor másik felét egy egész tojással olvadásig főzünk, egy kanálnyi rummal ízesítjük,

kicsit hűtjük, és elkeverjük benne a vajat. Amikor teljesen kihűlt, egy konyharuhát vízben megáztatunk, kicsavarjuk, és ezen a nedves anyagon elegyengetjük a gesztenyemasszát. Téglalap alakúra formázzuk, majd rákenjük a vajas krémet. A ruha segítségével feltekerjük, közben kicsit összenyomkodjuk, hogy szép sima legyen. Gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonhatjuk a tetejét.

A Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetség weboldalán a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát.