Hozzávalók:

40 dkg sertéskaraj, 1,5 dl étolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 tv-paprika, só, őrölt fűszerpaprika, őrölt feketebors, majoránna, 30 dkg gomba, 1 evőkanál sertészsír, 50 dkg tarhonya, 2 dl csontlé, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl.


A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, bevágjuk a széleit, hogy ne ugorjon össze sütés közben, és enyhén megsózzuk. Fél dl étolajon elősütjük. Kevés sóval, fűszerpaprikával, és őrölt borssal megszórjuk, felöntjük csontlével, és fedő alatt pároljuk tovább.


Közben a tarhonyát sóval meghintjük, és fél dl étolajon szép aranyló barnára pirítjuk. Forró vízzel óvatosan felengedjük, és lassú tűzön puhára főzzük.
A gombás raguhoz a vöröshagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és a maradék étolajban üvegesre pároljuk. Beleborítjuk a felszeletelt gombát, átpirítjuk, majd sóval, borssal, őrölt paprikával fűszerezzük.
A paprikát és paradicsomot felszeljük, és a raguhoz keverjük. Majoránnával ízesítve összesütjük. A lisztet a tejföllel, és kevés meleg vízzel csomómentesre keverjük, és behabarjuk vele a gombát.
Tálaláskor két szelet húst teszünk a tányérra, mellé nagy kanál párolt tarhonyát pakolunk, és a húsok tetejére gombás ragut halmozunk.

A Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetség weboldalán a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát.