foto1
Rábavidék csodálatos tájai...
foto1
Kilátó az őrségi tájra...
foto1
Egy elfeledett szénaforgató...
foto1
Az igazi falusi vacsora...
foto1
Barangolás az erdőben...
Tel. +36-20/588-9540
vasfalutur@gmail.com

Falusi Turizmus

Vas Megyei Szövetsége

kanonok lepenyHozzávalók:

45 dkg liszt, 20 dkg sertészsír, 2 tojás, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja. A tepsi kikenéséhez sertészsír. A tésztára 6 púpos evőkanál baracklekvár, 5 evőkanál kristálycukor, 2 vaníliás cukor, 15 dkg darált dió.


A lisztet összemorzsoljuk a zsírral. A tojások sárgájával, sóval, és citromhéjjal rugalmas tésztát gyúrunk belőle, amit lisztezett gyúródeszkán is alaposan átdolgozunk.

Két cipót készítünk belőle. Tepsi nagyságúra kisodorjuk mindegyiket. Az elsőt sodrófára tekerve a kikent tepsi aljába terítjük, gazdagon megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukros dió felével, majd a második lappal befedjük. Nem gond, ha törik a tészta, nyugodtan igazítsuk el kézzel, a darált dió úgyis eltakarja majd a repedéseket. 
A tojások fehérjét kicsit felhabosítjuk, és bekenjük vele a tészta tetejét, végül a maradék cukros dióval meghintjük. Villával kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

  • Lovasudvar F..
    9612 Bögöt Tóth ...
  • Harangláb V..
    9937 Pankasz Fő
  • Bozsoki Pihe..
    9727 Bozsok Rákóczi ...
  • Anna Vendég..
    9799 Szentpéterfa,
  • Gereben Vill..
    9726 Velem Gesztenyés ...
  • Nika vendég..
    9941 Őriszentpéter,
  • Ági vendég..
    9766 Rum, Kossuth ...
  • Olívia vend..
    9915.Nádasd,Petőfi ...

Legújabb szállások

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Szállás kereső

Bejelentkezés

Látogató számláló

0.png0.png2.png4.png5.png1.png2.png
Mai látogatók3
Tegnapi látogatók47
E heti látogatók129
Havi látogatók520
Összes24512

A Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetség weboldalán a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát.