kanonok lepenyHozzávalók:

45 dkg liszt, 20 dkg sertészsír, 2 tojás, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja. A tepsi kikenéséhez sertészsír. A tésztára 6 púpos evőkanál baracklekvár, 5 evőkanál kristálycukor, 2 vaníliás cukor, 15 dkg darált dió.


A lisztet összemorzsoljuk a zsírral. A tojások sárgájával, sóval, és citromhéjjal rugalmas tésztát gyúrunk belőle, amit lisztezett gyúródeszkán is alaposan átdolgozunk.

Két cipót készítünk belőle. Tepsi nagyságúra kisodorjuk mindegyiket. Az elsőt sodrófára tekerve a kikent tepsi aljába terítjük, gazdagon megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukros dió felével, majd a második lappal befedjük. Nem gond, ha törik a tészta, nyugodtan igazítsuk el kézzel, a darált dió úgyis eltakarja majd a repedéseket. 
A tojások fehérjét kicsit felhabosítjuk, és bekenjük vele a tészta tetejét, végül a maradék cukros dióval meghintjük. Villával kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetség weboldalán a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát.