Hozzávalók:

20 dkg finomliszt, 20 dkg hajdinaliszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 2 kávéskanál só, 3 kávéskanál cukor, 2 evőkanál sertészsír, 1 tojás, kb. 6 evőkanál tejföl, 4 evőkanál darált mák. A tészta és a tepsi kenéséhez olvasztott zsír, a nyújtáshoz kevés liszt.

 

A kétféle lisztet a szódabikarbónával, sóval, kristálycukorral, és két evőkanál sertészsírral összemorzsoljuk. Hozzágyúrjuk a tojást, a tejfölt, és a mákot is.


Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük a tetejét. Összehajtogatjuk, megint megkenjük zsírral, és újra kinyújtjuk. Tetejét berácsozzuk, és kikent tepsibe pogácsákat szaggatunk belőle, és kisütjük.

A Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetség weboldalán a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát.