foto1
Rábavidék csodálatos tájai...
foto1
Kilátó az őrségi tájra...
foto1
Egy elfeledett szénaforgató...
foto1
Az igazi falusi vacsora...
foto1
Barangolás az erdőben...
Tel. +36-20/588-9540
vasfalutur@gmail.com

Falusi Turizmus

Vas Megyei Szövetsége

Hozzávalók:

50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg porcukor, fél dl rum, 1 vaníliás cukor, 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 1 tojás.


A gesztenyemasszához 10 dkg porcukrot, egy vaníliás cukrot, kevés rumot öntünk, és alaposan összegyúrjuk. A porcukor másik felét egy egész tojással olvadásig főzünk, egy kanálnyi rummal ízesítjük,

Bővebben...

Hozzávalók:

60 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 3 dkg élesztő, fél liter tej, kevés reszelt citromhéj, 4 nagy kanál aludttej, 1 tojás sárgája, 2 egész tojás, 10 dkg olvasztott vaj, 50 dkg gesztenyemassza, 1 evőkanál rum, 2 vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, a tetejére 1 felvert tojás.


Másfél dl langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe citromhéjat reszelünk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojásokat, és a maradék langyos tejjel alaposan kidagasztjuk a tésztát.

Bővebben...

Hozzávalók:

1,3 kg liszt, másfél evőkanál só, kb. egy liter langyos víz. A csutris-mákos töltelékhez: 3 csutri (karó) répa, só, 2 evőkanál sertészsír, 20 dkg cukor, 20 dkg darált mák. A szilvás töltelékhez: 20 dkg aszalt szilva, 20 dkg friss szilva (vagy befőtt), 20 dkg darált tökmag, 15 dkg cukor. A tésztára: 3 dl étolaj, egy liter tejföl. A tepsik előkészítéséhez zsír.


A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, és langyos vízzel jó alaposan kidagasztjuk, hogy laza, levegős tésztát kapjunk.

Bővebben...

Hozzávalók:

A fasírthoz: 40 dkg darált sertéshús, 15 dkg káposzta, 2 teáskanál só, fél dl étolaj, 10 dkg póréhagyma, 2 tojás, 2 zsemle, 1 kávéskanál őrölt bors. Zöldségek: 8 közepes nagyságú burgonya, 2 cukkíni, 2 húsos paprika, 3 paradicsom, 2 padlizsán, só, bors, 2 dl olívaolaj. A sütéshez sertészsír, vagy olaj.


A zsemléket beáztatjuk. A káposztát legyaluljuk, enyhén besózzuk. A póréhagymát apróra vágjuk, és olajban kicsit lepároljuk. Közben a darált húsra ráütjük a tojásokat, a zsemléket a vízből alaposan kicsavarva beletesszük,

Bővebben...

Hozzávalók:

1 kg liszt, 7,5 dl tej, 5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, fél dl étolaj, 3 evőkanál tökmagolaj, 1 evőkanál cukor, 2 teáskanál só, 1 tojás. A töltelékhez: 15 dkg vegyes gomba, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál őrölt paprika, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál só, 1 kicsi paprika, 1 paradicsompaprika. A tetejére: 1 tojás, 5 dkg tökmag. A tepsi kikenéséhez zsír.


A tejet meglangyosítjuk. Két decit egy tálba öntünk, beletesszük a cukrot és az élesztőt rámorzsoljuk.
Amíg megkel, megtisztítjuk és felszeljük a gombákat, a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikákat.

Bővebben...

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál só, 30 dkg vargánya, a dagasztáshoz további langyos tej, 1 fej vöröshagyma, fél dl étolaj, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt paprika, kis csokor petrezselyem zöldje, lestyán, 15 dkg sajt, a tepsi kikenéséhez sertészsír.


Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztbe sót szórunk, majd a megkelt élesztővel, és további langyos tejjel összegyúrjuk. Amikor megfelelő, sima kenyértésztát kaptunk, akkor liszttel megszórjuk a tetejét,

Bővebben...

Hozzávalók:

8 szelet rövid karaj, só. A töltelékhez: 50 dkg túró, 1 kávéskanál só, csipetnyi őrölt feketebors és őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, kis fej vöröshagyma, 5 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg trappista sajt, 2 evőkanál tökmagolaj. A panírhoz: 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa. A körethez: 25 dkg hajdina, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt paprika, csipetnyi őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, fél fej vöröshagyma. A sütéshez étolaj.


A nyitott hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, és enyhén átsózzuk.
Elkészítjük a tölteléket. A túróhoz sót, borsot, köményt, zúzott fokhagymát, apróra vágott vöröshagymát, kis kockára szelt kolozsvári szalonnát és tökmagolajat keverünk.

Bővebben...

Hozzávalók:

2 tojás, 35 dkg liszt, 3-4 dl tej, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, szódavíz. A töltelékhez: 4 nagy alma, csipetnyi só, 25 dkg gesztenyemassza, 2 evőkanál rum (rumaroma), 2 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, a sütéshez étolaj.


A tojásokat sóval, cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és tejjel csomómentesre keverjük, majd annyi szódavizet adunk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztánk legyen. Ezt a masszát addig pihentetjük, amíg a töltelék elkészül.

Bővebben...

Hozzávalók:

2,5 dl köles, 5 dl tej, 4 tojás, 3 púpos evőkanál cukor, csipetnyi só, 1 púpos evőkanál sertészsír. A tetejére: egy fürt szőlő, 1 dl szőlőlekvár, 1 dl tejföl. A tepsihez egy evőkanál sertészsír.


A kölest vízben kétszer átmossuk, leszűrjük, és egy edényben fél liter tejjel, csipetnyi sóval feltesszük főni.
Amikor elkészült, kihűtjük.

Bővebben...

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma, fél dl étolaj, 3 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökere, 15 dkg rókagomba, 20 dkg zöldborsó, 1 paprika, 1 szelet zeller, 1 paradicsom, kis csokornyi lestyán, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 teáskanál só. A rántáshoz: 3 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika. A vajas galuskához: 1 tojás, 1 mokkáskanálnyi vaj, néhány evőkanál liszt.


Megtisztítjuk, apróra vágjuk, és étolajban megpároljuk a vöröshagymát. A sárgarépákat, a petrezselymet felkarikázzuk, és a hagymával együtt tovább pirítjuk. Néhány perc múlva hozzákeverjük a rókagombát, majd a zöldborsót is.

Bővebben...

Hozzávalók:

1 kg patyolatök (sütőtök), 3 tojás, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 8 evőkanál liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez étolaj, vagy zsír. A tetejére 2 dl tejföl, 5 dkg metélő fokhagyma, csipetnyi só.


Először a tököt megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük. Beleütjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.

Bővebben...

  • Harangláb V..
    9937 Pankasz Fő
  • Tücsöktany..
    9982 Kétvölgy ...
  • Bogár vend..
    9941 Őriszentpéter ...
  • Boglárka Ve..
    9800 Vasvár, Nagymákfa ...
  • Karát-lak
    9813 Gersekarát ...
  • Gereben Vill..
    9726 Velem Gesztenyés ...
  • Levendula Ve..
    9542 Nemeskocs,
  • Bozsoki Pihe..
    9727 Bozsok Rákóczi ...

Legújabb szállások

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Szállás kereső

Bejelentkezés

Látogató számláló

0.png0.png1.png9.png2.png5.png7.png
Mai látogatók31
Tegnapi látogatók25
E heti látogatók82
Havi látogatók882
Összes19257

A Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetség weboldalán a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát.